Als er online games worden gespeeld, bevindt de speler zich vaak in een sociale omgeving, waarin contact met anderen van groot belang is. Er zijn verschillende manieren voor gamers om contact te hebben met elkaar. In dit artikel kunt u lezen welke communicatiemiddelen het meest worden gebruikt, en hoe intensief deze zijn.

In het spel zelf

Het is bijna altijd het geval dat online games zelf middelen bieden om de spelers met elkaar te laten praten. Dit wordt doorgaans op drie verschillende manieren gedaan. Een speler kan nagenoeg altijd via een chat met andere spelers communiceren. Dit gebeurt vaak met korte berichtjes, of enkele zinnen. Daarnaast kunnen spelers vaak seintjes geven aan anderen, om aan te geven wat zij willen doen, of om anderen te sturen. Als laatste is er de voice-chat, waarbij er actief met elkaar gesproken wordt. Steeds meer online games hebben een voice-chat functie, maar nog lang niet allemaal.

Je zou denken dat communicatie via het spel zelf ophoudt als het spel wordt afgesloten op de computer, maar soms kan de mobiele telefoon met het spel (of het platform waarop het spel gespeeld wordt) verbonden worden, zodat na het spelen nog steeds gecommuniceerd kan worden.

Discord

Waar vijf jaar geleden nog Skype voor gebruikt werd, is een alternatief geboren dat beter aansluit op de wensen van gamers: Discord. Op Discord kan iemand gratis een server (een gesloten chatroom) maken, waarvoor mensen uitgenodigd kunnen worden. Op deze manier is het makkelijk om een groepje te maken met al je (online en offline) vrienden. Op discord kan worden gechat, gepraat, en gevideochat. Dit is het meest gebruikelijke programma voor online communicatie met vrienden.

Hoewel Discord vaak voor vriendengroepen wordt gebruikt, kan het ook gebruikt worden voor grotere online gemeenschappen. Omdat een server op Discord een maximum van 5000 mensen kan houden (https://discordia.me/server-limits), is het mogelijk een grote groep mensen samen te brengen om medespelers te vinden, over het spel te discussiëren en toernooien te organiseren.

Discord kan ook op mobiel gebruikt worden, en gebruikers kunnen zien of een andere gebruiker online is, een spel aan het spelen is, welk spel er gespeeld wordt, of de gebruiker offline is en wanneer deze niet gestoord wil worden.

Reddit (https://www.reddit.com/)

Reddit is de grootste forum-website op het internet. Er is hier ruimte om de meest brede onderwerpen aan te snijden. Er is op deze website dan over elk videospel wel een forum te vinden. Een gebruiker kan ook zijn/haar eigen thread (discussie) beginnen. Hierin kan een vraag gesteld worden, enthousiasme gedeeld worden, er is plaats voor alle getypte uitingen over het spel.

Op Reddit kan er dus niet direct gesproken worden met anderen, en is er ook geen mogelijkheid tot videochatten.

Het is belangrijk om te realiseren dat deze manieren van communicatie de meest gebruikte zijn door gamers. Er ontelbare websites, programma’s en apps waarmee er online gecommuniceerd kan worden.

Wij hopen u met dit artikel voldoende te hebben geïnformeerd over online communities en communicatiemiddelen. Bij verdere vragen, stuur ons gerust een berichtje!

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required